Friday, October 22, 2010

Si Buta

mengapa aku disiksa?
apakah tujuan ia?
mungkinkah dia pernah dikecewakan cinta...?
dan aku menjadi mangsanya...


hari ni aku setadi...aku pegi setadi la sikit...kat library yang penuh dengan student student yang comel2 belaka...hahaha..balik dari library, aku setadi kat KFC dengan kesatria Rose Merah dan Kesatria Sapudak...
waktu aku tengah setadi pasal hidro, Kesatria Rose Merah tengok Movie kat external hard disk aku yang penuh dengan cerita2 mengarut menarik, si Kesatria Sapudak setadi pasal sustain dier, asyik tanya pasal bencana alam jer...


Sepanjang bercerita tentang bencana alam yang berlaku pada Bukit Antarabangsa dan Bukit beruntung..eh..Bukit Beruntung nyer masalah bukan pada bencana alam..hehehe..kami bercerita pasal ekonomi jugak yer..hehehe..teringat dimana Bukit Beruntung ingin dijadikan sebagai Petaling Jaya ke dua..hehehhe ..kalau tak silap la...huhuhuhu....


Tiba-tiba, sedang asyik melayan karenah masing-masing...muncul dua orang penjual tisu yang buta.. kalau bagi budak2 zaman sekarang, mereka adalah peminta sedekah...

Mereka datang ke arah kitorang..Kesatria Sapudak menghulurkan sekeping duit...tetapi tidak menerima tisu yang diberi...katanya...biar ajer la...tanak tisu...wow...riak mung sapudak!!!


okey fine..tanak ambik sudah...Pakcik tuh pun berlalu pergi...tiba-tiba...

Kesatria Rose Merah mengeluarkan statement...

" Bila ada orang datang menjual tisu ataupun kismis ker..dengan keadaanya buta..kita akan memberinya duit kan?"

" ha la...nape?"

" Lebih baik kita terima saja tisu dia tadi..."

" kenapa? tak perlu la...tisu ada banyak lagi nih..."

" Lebih baik kita jadikan apa yang dia lakukan itu sebagai bisnes..jangan jadikan dia sebagai peminta sedekah..."

aku dan kesatria Sapudak terdiam...

betul jugak ..


Just gone and stand there and watch me burn
i love the way u lie..

p/s: Tiba2 Sapudak cerita pasal dia jumpa pakcik minta sedekah baik kereta mercedes siap ada driver lagi,...wow..!! lebih kaya berbanding yang memberi..hehehhe

3 comments:

BonekadalamChermin said...

SAYA PUN SUSAH.
BAK SIKIT DUIT!

Huj@n said...

boneka : nah duit...!!! pi beli aiskrim..heheh

nasikputeh said...

rase nak jawab tag jugak. pasni tag aku k?