Sunday, March 27, 2011

renjatan = kejutan = terkejut = pengsan tak?

haip haip haip...kapten!

topik hari ni adalah ...  (unknown feelings) 
saja aku entry kejutan...

who cares right?
i care!!

i'm a sarawakian iban gurl..i'm pure iban..(no doubt)
i don't care and will not care even if u insult me on my back..
i stab u back!

okey.. sorry for the words.. haha..
and sorry for the broken english in my blog..(MUET and BEL cukup2 makan jer)

sebenarnya
hari ni aku bangun awal macam biasa...
sebab waktu pagi je otak aku cerdas..
nak dijadikan cerita, aku pun buka la blog aku yang bersawang ni...(segala jenis lelabah dah bersarang)


mula-mula baca blog mel...pastu blog unknown for me.. but interesting.. i don't know him as a person..but i like his blog..klik sini

pasal Pre WEdding:

pada pendapat aku, aku suka buat pre wedding...
namun bila difikirkan balik, apa gunanya pre wedding?
untuk bergambar cantik-cantik before two weeks kawin??
not nice la geng...i agree with the entry...
but nowadays ramai yang buat...
they don't care
asal ada duit...
duit boleh bawa mati (bagi diorang kot)
aku pun bukannya betul..aku suka gak tengok orang ambik gambar2 nih...(sebab aku tak fotogenik)
apa salahnya korang ambik gambar after wedding?
pakai cantik jugak..
boleh cium lagi tu..(dah nikah dah pun kan?)



 pasal Irma Hasmie:

ya.. macam biasa..
dunia artis digemparkan dengan irma hasmie pulak kali ni
dengan imej bertudung.. (imej ke....)
bak kata si Cursing Malay, bertudung itu bukan imej bagi orang yang berbangsa melayu Islam.
maka.. bagaimana wartawan boleh menganggap itu sebagai imej (mungkin ayat baru utk akhir zaman)

biarkan;lah si irma nak bertudung...itu mendekatkan dia kepada Tuhan..
aku pun perlu jugak berhijrah... mungkin ada yang baca entry ni sangat menyampah..(aku peduli apa)
renung2 kan lah..

mari kita berhijrah ... aku dah 5 tahun...banyak yang aku observed...namun, ramai yang tak betul..
diri sendiri kena fikir..
bukan salah orang kita terpesong...
itu datang dari kita sendiri...

contohnya: Culture Shock

oh man.. sorry..i have to clarify some things...
most of you kena cultre shock bila pindah ke tempat yang lebih urban
jumpa kawan yang lebih catchy
jumpa Boyfriend yang kaya dan hensem (playboy nak mampus)
jumpa Night Club..jumpa casino..jumpa apa lagi...hantu kubur cina???

itu masalah korang sendiri la...bukan aku kata apa...
aku dah jumpa ramai yang kena kejutan budaya..
nak ikut sangat dengan perangai orang.. kamu pun dah tak macam ORANG..


aku dah 5 tahun duduk jauh dari keluarga aku..
mungkin aku membosankan?
hidup aku tak enjoy?
hey...please la..
enjoy hidup itu subjektif.. sama macam kecantikkan manusia...

contohnya: Einstein seronok dan enjoy memncari formula graviti sejak kepala kena hempap dengan buah apple...dia enjoy hidup dia...

kamu nak cakap jangan jaga tepi kain kamu kan?
apa salahnya kamu merenung apa yang kamu buat...(aku pun perlu merenung hidup aku jugak)

aku bukan nak tegur.. aku cuma nak bagitau apa yang aku observed...
kalo aku suka buat matematik..aku enjoy...dapat ilmu..
kalo aku suka pegi clubbing, minum arak..aku ENJOY giler2 jugak..tapi DOSA bertimbun...
kalo sempat bertaubat, alhamdulillah...
kalo tak sempat, nauzubillah...

p/s: maafkan aku.. aku EMO hari ni.. thesis banyak tak siap lagi...:)

2 comments:

mel said...

LOL... renjatan elektrik :P eh...
The best part was... they know that person kena culture shock but they doesnt help this person... and furthermore they make it more worse... ayat yg tak bleh blah... they always said... bukan nak mengaibkan si anu si polan... but then ironically they mentioned they name of the person... n they make it much much worse... canangkan cerita si polan si anu at blog... so that traffic blog makin naik... sebab cerita sensasi hangat... tapi menggalakkan manusia menganyam ketupat + mengutuk+mencaci org lain = tambah dosa you tanpa disedari... (hairannya blog2 begini ramai peminatnya... blog mcm kita... no one cares... since its boring... tiada cerita panas.... )


about pre wed photoshot... so far... the kissing part belum ada lagi saya tgk for muslim (for non muslim couples i havent try it b4.... nanti cari client sapa yg nak photoshot hehehe)... basically just hugging + holding hands... althou... its not nice touching here touching there... but everyone's mentality n mind doesnt same...we have different opinions upon something kan... anyway... happy sunday to you....

sempat skodeng blog aku :P

Huj@n said...

yep.. tambah dosa jer kita duk ngumpat... hahaha.. blog macam kita nih hanya untuk tatapan masa kita sudah tua.. atleast ada la yg kita mau baca dah tua pasal zaman muda2.. haha..

the kissing part tuh aku belum tengok lagi.. haha..just metaphore.. ;p... we have different view. that makes us a best friend... different path but same feelings.. :)

miss u mel!