Thursday, June 24, 2010

my little raincoat~~~ v (^.^)v

andai aku mampu luahkan segala.....aku akan luahkan...namun...aku hanya pandai bermain kata bertemankan jari jemari ku dan ku suntik ke dalam blog aku....my little raincoat...iaitu...Daddy ku...(^.^)v
tengok la style ayah aku menjala...hahaha...terer kan..? meh aku cerita sket pasal ayah aku...ayah aku tak skolah tinggi..biasalah..malas...ahhaahah...itu yang mami aku cakap la..hehe..Form 1 dah merokok...jadi otai kat skolah...uissskkk...hahahhaa...kecik2 pun otai yer...otai kecik kot..haha...ayah aku bermula dari bawah...segalanya2 memang susah...ayah aku start dari susah....dari kerja buruh kasar ke mekanik..lepas tuh berhijrah ke miri...mencari rezeki...mami dan abang tinggal kat kampung....aku tak lahir lagi...hehe...sebelum aku lahir...ayah aku masuk kerja dengan Shell...kerja sebagai ape tah...kerani kot...nasib baik ayah aku kerja kat sana....aku kan asma...teruk giler...seminggu 3 kali pegi KLINIK Shell..naseb baik free...hehe..ayah aku HEBAT...die pandai menyara family die walaupun susah...kami takpernah kebulur...walaupun miskin...ayah tetap akan bagi anak bini makan jugak....

Saudara mara yang kaya raya...pandang kami slack jer...macam slack? serong? senget..hahahah..sebab ayah tak kaya...diorang semua kerja2 buat duit...ada yg kerja balak...kaya raya gak la...tapi ayah n mami aku tetap tabah....diorang lebih pentingkan Pendidikan anak berbanding diri sendiri...aku ingat lagi...aku tak pernah beli majalah2 remaja macam korang...tak boleh beli novel2 cinta...mami cakap...biar buku skolah tuh beratus2 ringgit pun...mereka sanggup beli. Tapi kalo untuk berfoya2..minta maaf ler...hehehe...

Tapi hasil titik peluh mami & dadi aku...
telah hasilkan...anak2 yang berpendidikan...
abang aku dah jadi engineer...aku pulak still kat Uitm..kalau keluar..nak jd Surveyor..hehe
ayah aku ada dua anak je..aku & abang aku...hahahhahaha....comel kan?
abang aku tengah dukung kazen ku yang kenik..hahahahhaa

tengok....sape cakap anak orang miskin takleh hidup senang?
huh...

sekarang...ayah aku dah kerja elok..hehehe...kerja pejabat...kat syarikat komputer....
hah..tengok? ayah aku hebat..hahaha

makcik cina kat sebelah rumah aku pernah cakap
" ayo...encik..lu pandai baiki kereta..pandai buat rumah...pandai komputer...semua lu pandai yo..."

ya...auntie...my DADDY is MULTIPURPOSE punya ayah...hahahhaha

sebab tuh aku nak cari calon2 macam ayah aku...
  1. pandai baiki paip air
  2. pandai buat rumah sendiri
  3. pandai komputer
  4. pandai baiki kereta sikit2..(at least pandai tukar tayar kereta)
  5. pandai main gitar (ayah aku pandai okey...memang cool giler)
  6. pandai nyanyi (suara ayah aku sedap)
  7. suka buat kerja2 berat....(baiki tandas...mesin rumput...)
  8. suka bersukan (ayah aku suka bersukan..sekarang dah tak dapat sukan2...kaki dah injured)
  9. suka memancing
  10. suka melawak (tak tahu bila ayah aku serius)
  11. bergaya ( ayah aku bergaya mcm anak dara die nih) (^.^)v
  12. sempoi giler...
  13. can speak in english ( aku pernah rujuk die...segan giler aku)
  14. BOLEH menerima Famili aku yang LAin dari yang Lain...( tiada siapa sanggup eh)

Baru kamu tahu? Ayah aku Hebat? Cool kan?

I love U daddy ...Happy Father's Day

p/s: Kamu Takut?....

3 comments:

aleen adela akoo ^_* said...

perghh stail la abah ko ley men gitar.pakcik!lagu kamelia 1!wuhuhu

Huj@n said...

aleen~~~ hahah...ayah aku memang pandai main gitar and nyanyi..hehe..jeles aku...aku tak ikut jejak ..huhu...lagu kamelia? aku bagi ko lagu negaraku nak? hahaha

Linglung said...

ayah lu memang otai.otai mcm2..